Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vergroening: carrots & sticks bijeenkomst op Lage Weide

1 juni van 13:30 tot 17:00

Om de gezamenlijke ambities voor vergroening van bedrijventerreinen van parkmanagers uit de provincie Utrecht en ondernemers op Lage Weide verder te brengen nodigen IVN Natuureducatie en Parkmanagement Lage Weide jullie uit voor:

Vergroening: Carrots & Sticks bijeenkomst op Lage Weide

Woensdag 1 juni

13.30 – 17.00 uur

Deze bijeenkomst heeft als thema ‘Ondernemers in beweging’. We horen hoe ondernemers op andere plekken al succesvol zijn geweest in de transitie, verkrijgen inzicht in wat hen motiveert (en ook anderen te motiveren) om aan de slag te gaan en inventariseren beschikbare instrumenten. Ook maken we een ronde over het bedrijventerrein en horen we over innovatie- en investeringsmogelijkheden. We sluiten af met de vraag hoe we van dromen naar acties komen.

De bijeenkomst vindt plaats in Hofclub Werken & Vergaderen, Utrecht aan de Niels Bohrweg 121.

Aanmelden kan via daanvanhaarlem@lageweide.nl.

Programma

13:30 uur: Welkom en introductie, door Roeland Tameling, parkmanager Lage Weide

13:40 uur: Kennismaking

14:00 uur: Inspiratie vanuit de praktijk: hoe ondernemers kunnen bijdragen aan groene, klimaatbestendige en gezonde bedrijventerreinen, door Mark Rotteveel, De Koninklijke Ginkel Groep.

14:20 uur: Breakout sessie (45 minuten):

  • Wat motiveert ondernemers om aan de slag te gaan?
  • Welke instrumenten zijn daarvoor nodig?
  • Terugkoppeling naar plenair (10 minuten)

15.15 uur: Rondleiding over het terrein

16.00 uur: Ondersteuning aan ondernemers om te innoveren en investeren, door ROM Utrecht

16.25 uur Van dromen naar acties: samen vervolgstappen zetten, door Freya Macke, Arcadis

16:45 uur: Plenaire afronding

17:00 uur: Afsluiting met aansluitend borrel

De Carrots & Sticks bijeenkomst is het vervolg op het ontwerpatelier Werklandschappen van de toekomst georganiseerd door IVN Natuureducatie en de startbijeenkomst van de kopgroep vergroening Lage Weide.

Begin februari vond het eerste ontwerpatelier Werklandschappen van de Toekomst plaats voor Utrechtse partijen die de aanvraag van IVN Natuureducatie voor het Nationaal Groeifonds hebben ondersteund. Genodigden van BVO Veenendaal, Lage Weide, Strijkviertel, Werkspoorkwartier, de gemeente én de Provincie Utrecht gingen op zoek naar gezamenlijke ambities en kansen voor groene, gezonde en klimaatbestendige bedrijventerreinen.

In april hebben we hier op Lage Weide een vervolg aan gegeven door met een kopgroep ondernemers na te denken over de Vergroening van Lage Weide. Welke opgave ligt er, welke ambities hebben we en hoe ziet een groen Lage Weide er in de toekomst uit? Dit zijn vragen die met de kopgroep en een bredere groep ondernemers en stakeholders beantwoord worden.

We zien jullie graag op 1 juni!

Gegevens

Datum:
1 juni
Tijd:
13:30 tot 17:00

Locatie

Hofclub Werken & Vergaderen, Utrecht
Niels Bohrweg 121
Utrecht, Utrecht 3542 CA Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie