Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Excursie HBO studenten Hogeschool Utrecht

7 september van 13:00 tot 17:00

Op woensdag 7 september bezoeken studenten van de Logistics Management Bachelor opleiding van de Hogeschool Utrecht Lage Weide voor een excursie. Er is gekozen voor Lage Weide omdat de opdracht waarmee de studenten aan het werk gaan verbinding hiermee heeft. Voor de aankomende periode (september/oktober 2022) gaan de tweedejaars studenten aan de slag met het (fictief) opzetten van een bedrijf met alle onderdelen van het proces, inclusief een sluitende financiële verantwoording. Dat bedrijf moet gevestigd zijn op Lage Weide en de studenten zullen rekening moeten houden met alle aspecten van inkoop, opslag en distributie en hiervoor een businessplan maken.  

Daarom worden tijdens de excursie ook twee logistieke bedrijven bezocht. De excursie op Lage Weide begint voor de studenten bij Stamhuis, waar de studenten een presentatie en welkomstwoord krijgen van ILW Parkmanagement Lage Weide en gastheer Stamhuis. Aansluitend staat een rondleiding bij het bedrijf op het programma, waar de studenten zelf de dagelijkse werkzaamheden van Stamhuis gaan zien.  

Voor het tweede deel van de middag verplaatsen de studenten zich richting City Hub, waar ook een interessante presentatie en rondleiding op het programma staan. Ook City Hub toont haar dagelijkse werkzaamheden, de praktijk van een logistiek bedrijf, aan de studenten.  

Thema’s die bij de excursie centraal staan zijn:

  • de integratie van duurzame oplossingen bij de bedrijfsvoering
  • transportstromen in de keten
  • samenwerking in de keten
  • distributie – (duurzaam) vervoer van goederen
  • productieprocessen 

 Vanwege de vele logistieke bedrijven op het bedrijventerrein is ILW Parkmanagement Lage Weide blij om de studenten van de Hogeschool Utrecht te ontvangen. En om de studenten kennis te laten maken met Lage Weide en haar bedrijven en de arbeidsmarkt. We hopen de studenten met de excursie te inspireren, met wellicht interessante samenwerkingen voor de toekomst in het verschiet. 

Gegevens

Datum:
7 september
Tijd:
13:00 tot 17:00